Korrekt økonomisk rådgivning kan spare din boligforening for millioner


Korrekt økonomisk rådgivning kan spare din boligforening for millioner.

20-01-2023
Korrekt økonomisk rådgivning kan spare din boligforening for millioner.

Finansgruppen har hjulpet flere andelsboligforeninger, ejerforeninger og haveforeninger med omlægning af deres eksisterende lån eller optagelsen af nye lån. Vi tilbyder blandt andet:

  • Finansiel rådgivning
  • Konsekvensberegninger og følsomhedsanalyser
  • Rente og ydelse optimering
  • Rådgivning i øjenhøjde.

Andelsboligforeninger får ikke automatisk gennemgået deres gældsposter, hvorfor det altid er en god ide, at få en uvildig økonomisk sparring omkring diverse gældsforhold herunder de individuelle låne egenskaber.

Andelsboligforeningen A/B Kongshøjgade 4-6 som er placeret en sidegade fra Enghaveplads fik gennemgået deres økonomiske poster. Her sparede Finansgruppen foreningen for 2,5 millioner krone ved at opkonvertere deres eksisterende realkreditlån.

Denne mulighed er ikke en løsning for alle boligforeninger, men som minimum anbefaler vi en økonomisk gennemgang. Typisk er det frivillige medlemmer, som en andelsboligbestyrelse består af. Disse medlemmer har som udgangspunkt ikke den store viden omkring gældsforhold, afviklingsmetoder, eller generel professionel økonomisk indsigt. Ejendomsadministratoren rådgiver ikke proaktivt om gældsforhold eller afvikling. Såfremt I som boligforening efterspørger dette, så koster det ekstra plus, at det ikke nødvendigvis er uvildig.

Efter de seneste måneder med store kursudsving på realkreditmarkedet, er det pludseligt blevet interessant at indfri nogen af de gamle renteswap aftaler, mange andelsboligforeninger tegnede i 2007-2009. Ydermere har kursudsvingene gjort, at renteswapsaftalerne pludseligt ikke er en negativ belastning på årsrapporter, hvorfor nogen af disse andelsboligforeninger pludseligt ikke længere er teknisk insolvente.

For at sige det kort – de seneste 6 måneders kursudsving har gjort en verden til forskel for låneoptagelsen såvel som låneindfrielsen. Disse udsving kan vende op og ned på økonomien i en boligforening – både positivt og negativt. Så hvis jeres andelsboligforening har fastforrentet obligationslån til en lav rente, eller eventuelt renteswap, rentegaranti eller rentemax lån, så kan der muligvis være en gevinst for netop jer.

Ønsker din boligforening økonomisk rådgivning, så kontakt Finansgruppen allerede i dag, eller alternativt læs mere her omkring hvad vi kan tilbyde boligforeninger.


    Udfyld venligst nedenstående formular, og vi vil vende tilbage indenfor 24 timer.