HVAD ER ET ANNUITETSLÅN?

Seneste opslagDer er endnu ikke noget indhold at vise.

Hvad er et annuitetslån?

ANNUITETSLÅN?

Ordet annuitet indikerer en fastlagt størrelse af betalinger. Det vil sige, at du ved dette lån afdrager et fast beløb ved hver termin. Afdragene er det beløb, som du ved hver termin betaler af på dit lån.

I starten af lånet vil dine månedlige ydelser hovedsageligt gå til at betale renter af lånet, da restgælden her vil være størst. Dermed er der kun plads til små afdrag i starten. Dette vil efterhånden ændre sig og typisk, når to tredjedele af løbetiden er gået, vil restgælden være halveret. Herefter vil afdragsdelen af terminsydelsen optage en større andel, mens renterne bliver mindre, da restgælden ikke er lige så stor. I figuren har vi illustreret ydelsesstrukturen på et annuitetslån.

Der er fordele og ulemper ved et annuitetslån. En fordel er, at ydelserne på lån efter skat er relative små i den første periode af lånet. Dette skyldes, at rentebetalingerne er fradragsberettigede. En mulig ulempe er, at du skal have en forholdsvis god kapital, da lånet opkræver et lige stort afdrag ved hver termin fra starten af lånet.

Finansgruppen anbefaler dog altid, at du få en individuel vurdering omkring hvilken afvikling som er mest optimal for dig – med udgangspunkt i din økonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *