Alt du skal vide om de nye ejendoms­vurderinger – tjek din vurdering allerede i dag.


Alt du skal vide om de nye ejendoms­vurderinger – tjek din vurdering allerede i dag.

12-09-2023

Du kan fra i dag tjekke din forløbige ejendomsvurdering for 2022

  • som boligejer skal du betale ejendomsskat og ejendomsværdiskat på baggrund af den offentlige vurdering.
  • 4 ud af 5 boligejere får en lavere boligskat trods højere vurderinger
  • Disse vurderinger er kun midlertidige indtil videre.
  • Tjek din forløbige vurdering her: https://www.vurderingsportalen.dk/

Tirsdag d. 12 september fik danskerne muligheden for at gennemse de foreløbige ejendomsvurderinger for 2022 – det er dog vigtigt at slå fast, at disse ejendomsvurderinger kun er midlertidige og derfor ikke endelige. Det betyder også, at du på nuværende tidspunkt ikke kan klage over disse vurderinger.

Hvad er hvad …? Der findes i dag 2 typer af boligskat. Den ene hedder ejendomsskat, som også går under navnet grundskyld. Ejendomsskatten eller grundskylden bliver vurderet af Vurderingsstyrelsen som efterfølgende fastsætter værdien. Definationen på grundskyld er grundens værdi i ubebygget tilstand.

Den anden boligskat hedder ejendomsværdiskat – denne skat betales af alle som ejer en bolig i Danmark eller udlandet. Størrelsen af din ejendomsværdiskat afhænger af din ejendomsværdi, altså hvor meget din bolig er vurderet til at være værd.

Boligskatterne beregnes som en procentdel (skattesats) af den offentlige ejendomsvurdering. Men inden skatterne beregnes, trækker Vurderingsstyrelsen 20 procent fra din vurdering. Der gælder nemlig et såkaldt forsigtighedsprincip, der tager højde for den naturlige usikkerhed, der altid vil være, når man vurderer en ejendom.

Ønsker du hjælp til at forstå de nye ejendomsvurderinger eller har du spørgsmål i denne forbindelse omkring hvad det betyder for dig, så kontakt Finansgruppen allerede i dag, eller alternativt læs mere her omkring hvad vi tilbyder af services.


    Udfyld venligst nedenstående formular, og vi vil vende tilbage indenfor 24 timer.