5 tips til en bedre økonomisk hverdag – giv slip på dine bekymringer


5 tips til en bedre økonomisk hverdag – giv slip på dine bekymringer.

03-02-2023
5 tips til en bedre økonomisk hverdag

Har du ondt i maven over økonomien, så kan disse 5 tips måske være til dig.

  • Lav og følg et retvisende budget.
  • Tal åben omkring din økonomi og vær ærlig.
  • Gem kvitteringerne, så du sikre budgettet holder.
  • Lav madplaner, så du ikke køber unødvendige ting i en presset økonomi.
  • Vær realistisk og glem ikke dig selv.

Manglende økonomisk overblik er hovedårsagen til de danskere som har problemer med økonomien. Det betyder ligeledes, at du selv har muligheden for at gøre noget aktivt ved det manglende overblik – eller alternativt få hjælp til det.

Lav og følg et retvisende budget:

Et retvisende budget er ubetinget det vigtigste element i en økonomi. Det hjælper med at skabe overblik og samtidig kan du få en fornemmelse omkring hvad dine penge bliver brugt til. Budgettet behøver ikke nødvendigvis at være 100% retvisende – dog anbefales det, at sætte budgetposterne lidt højere end de faktiske udgifter. Dette anbefaler vi, så der er plads til eventuelle stigninger på baggrund af inflationen eller generelle uforudsete udgifter.

Tal åben omkring din økonomi og vær ærlig:

Åbenhed og ærlighed omkring din økonomiske situation er ekstremt vigtigt. Det er et stort skridt at tage, men absolut intet at være flov overfor. Det er en stor egenskab at spørge om hjælp, og i lang de fleste tilfælde er hjælpen inden for ens eget netværk. Udover hjælp, så viser undersøgelser også, at “byrden” bliver nemmere at slæbe rundt på, når du ikke er alene om det.

Gem Kvitteringerne, så du sikre budgettet holder:

Selvom du har lagt et retvisende budget, så er det ligeledes vigtigt at kontrollere det løbende – dette kan gøres ved af gemme dine kvitteringer og tjekke om de stemmer overens med den budgetpost som de er kategoriseret under.

Det er Finansgruppens erfaring, at der går sport i den, hvorfor det er en særdeles god oplevelse og samtidig en god samarbejdsøvelse.

Lav madplaner, så du ikke køber unødvendige ting:

Madposten samt diverse posten er som regel dem som overskrider budgettet mest, hvorfor det også er netop disse poster som skal kontrolleres. Dette gøres nemt ved brug af madplaner, så du netop ikke køber impulsive ting imens du handler ind til aftensmaden.

Erfaringsmæssigt, så resulterer det ligeledes i bedre sundhed, da man er mere bevidst omkring sine indkøb og madplaner.

Vær realistisk og glem ikke dig selv:

Du skal kunne leve ud fra dit budget – dette kan til tider godt være stramt, hvis indkomsten ikke er tilsvarende stor. Det er dog vigtigt at huske, at for at få succes, så skal du kunne se dig selv i det – det betyder, at du skal huske at forventningsafstemme med dig selv og i denne forbindelse være realistisk. Økonomi handler meget mere om bare penge, det handler i ligeså høj grad om indstilling, forpligtigelser og engagement.

Ønsker du økonomisk rådgivning, eller blot ønsker hurtig hjælp – så kontakt Finansgruppen allerede i dag – alternativt læs mere her omkring vores services.


    Udfyld venligst nedenstående formular, og vi vil vende tilbage indenfor 24 timer.